Apeli i Pezullimit Amazon

apel pezullimi amazon

Bëni dhe mos bëni pas pezullimit të llogarisë së shitësit të Amazon

Amazon për shitësit në internet është Meka e shenjtë. Dhe, ajo shkon e njëjta gjë edhe për klientët. Ka kaq shumë kategori dhe produkte të ndryshme që mund të blihen. Megjithëse, me rritjen e numrit të shitësve në platformë që ofron produkte të shkëlqyera, numri i apelimeve për pezullimin e Amazon gjithashtu u rrit.

Kjo ndodhi sepse cilësia e produkteve në platformë u zvogëlua dhe numri i klientëve të palumtur u rrit. Për t'u siguruar që klientët e Amazon marrin gjërat më të mira në internet, Amazon përpiqet të ketë shitës cilësorë. Amazon e bën këtë duke imponuar politika mbi shitësit në platformë. Dhe, nëse nuk luhet siç duhet nga ata, atëherë ata pezullojnë llogarinë e tyre. Isshtë një dukuri e zakonshme dhe ne jemi një kompani që ndihmojmë njerëzit në nevojë të tillë.

Megjithëse, nëse jeni i ri në këtë temë, atëherë do t'ju këshilloja të lexoni më poshtë më shumë rreth apelit për pezullimin e Amazon dhe se si ne i ndihmojmë njerëzit me llogari të shitësit të pezulluar.

Çfarë do të thotë Pezullimi i Llogarisë Amazon?

Me rritjen e numrit, ka pasur gjithnjë e më shumë incidente të pezullimit të shitësit Amazon. Idealisht, mund të ketë tre kushte përmes të cilave një shitës Amazon mund të duhet të kalojë. Këto janë:

 • pezullim: Nëse llogaria juaj është pezulluar kjo do të thotë që ju mund të bëni një Apel të pezullimit të Amazon. Kjo me siguri do të thotë që ju duhet të hartoni një plan veprimi.
 • mohuar: Kjo do të thotë që shitësi ka bërë një apel për pezullimin e Amazon, por ai u mohua nga autoriteti. Në këtë rast, duhet të hartohet një Plan i Veprimit i rishikuar.
 • Banned: Kjo është pika pa kthim. Asnjë apelim pezullimi nuk mund t'ju kursejë nëse llogaria juaj është ndaluar.

Një Pezullim Amazon mund të përmblidhet në dy fillestarët. Nëse llogaria juaj është pezulluar ose apelimi juaj është refuzuar. Thjesht do të thotë që Amazon dëshiron që ju të bëni disa ndryshime dhe të përmirësoni shërbimet tuaja.

Por, nëse jeni të ndaluar nga platforma e cila është në të vërtetë zona e errët, atëherë nuk ka kthim prapa. Dikush mund të mendojë të hapë një llogari të re, por që në fakt është kundër politikave të Amazon. Kjo do të thotë se nuk ka asnjë mënyrë reale për ta kthyer llogarinë tuaj. Edhe pse, kjo ndodh vetëm për aktivitetet më të poshtra. Pra, nëse jeni pa vetëdije në këtë lak, atëherë ka shumë mundësi që të mos arrini atë nivel. Dhe kjo në fakt mund të rregullohet duke përdorur një apel efektiv të pezullimit të Amazon.

Arsyeja më e zakonshme për një pezullim Amazon

Nëse fillojmë të lexojmë termat dhe kushtet e Amazon, atëherë do të duhet pak kohë dhe shumë konfuzion. Amazon duke qenë platforma më e madhe e tregtisë elektronike kërkon të ndjekë kaq shumë rregulla dhe rregullore. Kjo është arsyeja që numri i ankesave për pezullime Amazon me kalimin e kohës janë rritur. Në fakt, ne kemi parë personalisht një rritje të numrit të njerëzve që na afrohen për një apel të pezullimit të Amazon. Nëse shkojmë sipas manualit të Amazon, atëherë mund të ketë shumë arsye. Por, e gjithë kjo mund të konsolidohet në tre:

 • Arsyeja më e zakonshme është shkelja e politikave që Amazon ju kërkon të ndiqni. Nëse nuk keni qenë proaktiv, atëherë ka shumë mundësi që të jeni në shkelje të politikës.
 • Biznesi juaj po bën një zhytje të thellë. Amazon nuk dëshiron të argëtojë shitësit që kanë shitje të dobët. Shumicën e kohës, ka arsye të forta pse po ndodh kjo? Dhe nëse jeni të vetëdijshëm për këtë, sigurohuni që ta rregulloni.
 • Shitja e një produkti që nuk lejohet në platformë. Kjo mund të ndodhë edhe me produktet që shkelin politikat e IP-së.

Gjithashtu lexoni: Arsyet e pezullimit të llogarisë së shitësit në Amazon

Si ta gjejmë subjektin e pezullimit të Amazon?

Pa drejtuar kokën këtu dhe atje, mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke kontrolluar njoftimin e dërguar nga Amazon. Nëse llogaria juaj është pezulluar për herë të parë, ka shumë të ngjarë që ju të mos i kushtoni vëmendje asaj. Por, Amazon sigurohet që të tregojë gabimin tuaj dhe kjo është ajo ku ne përpiqemi të ndihmojmë.

Duke kaluar njoftimin e dërguar nga Amazon, ne fillojmë punën tonë për të krijuar llogarinë tuaj të shitësit një apel të personalizuar për pezullimin e Amazon.

Si të parandaloni pezullimin e llogarisë së shitësit të Amazon?

Shkrimi i një apeli të pezullimit Amazon është një bujë e panevojshme kur dikush thjesht mund të qëndrojë larg pezullimit. Ne jemi një shërbim apelimi i pezullimit Amazon por gjithashtu u sigurojmë klientëve tanë përfitimin e parandalimit të pezullimit. 

Marrja pezull e llogarisë suaj dhe më pas rikthimi i saj mund të duket normale. Por, çfarë ndodh kur e humbni biznesin tuaj për ato dy ditë. Në fakt, kjo gjithashtu mund të sabotojë kredibilitetin tuaj dhe renditjen e produktit në sistem. Përveç kësaj, dyqani juaj për momentin është i mbyllur, që do të thotë se nuk po bëni para.

Ne i kushtojmë vëmendje të madhe aktiviteteve tuaja në platformë dhe ju udhëzojmë përmes. Ne përpiqemi që ju të mos kapeni në ndonjë aktivitet dashakeqës, qoftë me vetëdije apo pa njohuri. Më besoni, shumë klientë mendojnë se mund të ngatërrohen dhe të punësojnë dikë si ne. Por, gjithmonë nuk funksionon në mënyrën që duam ne, veçanërisht nëse klienti ka përsëritur të njëjtat gabime pa pushim. Ne sigurohemi që nuk jeni në gabim dhe mbani një udhë në mënyrë që shëndeti i llogarisë së shitësit të jetë i qëndrueshëm dhe klientët të shmangin çdo apelim të pezullimit të Amazon.

Si të krijojmë një Plan Veprimi të personalizuar për pezullimin e Amazon?

Ka disa gjëra që duhet të bëhen nga dora e parë. Për shembull, kontrollimi i njoftimit të dërguar nga Amazon pas pezullimit. Kontrolloni matjet e shitësit për të parë se si ka funksionuar llogaria juaj gjatë kësaj kohe.

Në mënyrë që t'i bëjmë shanset tona të mira dhe të krijojmë një të duhurin Plani i Veprimit (POA), ne përpiqemi të jemi sa më të plotë. Dhe, ne gjithashtu përpiqemi të jemi falës, është një fjalë kyçe që mund të jetë vërtet e fuqishme.

Epo, ne e kemi bërë këtë mjaft herë mjaft mirë. Ne, duke kuptuar gjithçka që na është dhënë, përpiqemi të bëjmë një plan që përdor këto elementë kryesorë si përbërës:

 • Ne në emrin tuaj marrim përgjegjësi për çdo humbje që ka ndodhur. Qoftë nga platforma, qoftë nga klientët apo të dy.
 • Mundohuni të bëni një fotografi ku i bëjmë të ndiejnë se është mirënjohëse të kenë një platformë si Amazon. Dhe, është me të vërtetë një mundësi që nuk do të dëshirojmë ta ngatërrojmë.
 • Mos kritikoni ndonjë produkt tjetër të shitësit ose shërbimet e tyre. Amazon e merr kohën e duhur, por pezullon këdo që shkel.
 • Dhe ashtu si thamë "apologjetike" është fjala kyçe.

Këshilla të tjera të rëndësishme

Këto mund të duken si lajka, por më besoni se gjithçka është e vërtetë në një kuptim të mirë. Amazon në të vërtetë ka siguruar një platformë për shumë për tregti të ndershme. Kjo u jep mundësi të bollshme atyre që dëshirojnë të bëjnë më të mirën e biznesit të tyre. Aftësia për të shitur direkt te klientët tuaj të tjerë nga kudo është diçka që dikush dëshironte. Dhe tani kur është një realitet në vend që të jenë mirënjohës, shumë shitës thjesht përpiqen ta shfrytëzojnë atë për qëllime afatshkurtra.

Epo, pasi të kemi grumbulluar të gjitha të dhënat për të ndërtuar një apel të mirë për pezullimin e Amazon, nuk ngutemi. Essentialshtë thelbësore që çdo gjë që po dërgohet në Amazon të jetë sa më cilësore. Kjo mund të duket pak e dyshimtë, por realiteti është se nëse e humbni përpjekjen tuaj të parë, rikthimi në të vërtetë mund të marrë shumë kohë.

Përbërës të tjerë thelbësorë që ne përdorim për të ndërtuar apelin e duhur të Suspensionit Amazon:
 • Ne përpiqemi vetëm të flasim për politikat dhe çfarë është e drejta jonë. Nuk ka asnjë arsye për të folur për matjet e performancës kur pezulloheni. Edhe nëse po jepni numra flakërues, kjo nuk do të thotë asgjë, veçanërisht nëse shqetësimi është i ndryshëm.
 • Ne sigurohemi që letra e dërguar nga ne të mos jetë e natyrës së gjatë. Përmbajtja e gjatë kërkon kohë për tu tretur dhe për këtë arsye e shkurtër dhe e freskët është mënyra ideale për të shkruar një apel të pezullimit të Amazon.
 • Në vend që të përdorim paragrafë të gjatë shpjegimi, ne përpiqemi të strukturojmë apelin tonë të pezullimit amazon duke përdorur pikat e plumbave dhe numrat. Kjo mund të duket si një marrëveshje e vogël, por e bën tuajin letër e apelit amazon mënyrë më e skanueshme për specialistin e caktuar të Amazon.
 • Ne përpiqemi të shmangim çdo informacion shtesë dhe të përqendrohemi vetëm në çështjen që i është dhënë klientit. Kjo nuk tërheq vëmendje të panevojshme diku tjetër.
 • Fillimi ynë i punës është problemi në fjalë. Në vend që të luajmë ndonjë lojë faji për këdo, ne sigurohemi që Amazon e di që ne e kuptojmë shkeljen tonë dhe do ta rregullojmë atë ASAP, dhe kurrë më ta përsërisim atë.

Një këshillë tjetër e shkëlqyeshme, që ne shpesh përdorim është të shkruajmë një paragraf hyrës që shpjegon gjithçka në thelb. Kjo mund të duket paksa në proporcion, por funksionon si magji. Këto janë këshilla shumë të dobishme ndërsa bëni një apel të pezullimit Amazon. Dhe, në përgjithësi është formati që ne luajmë brenda, por është e rëndësishme të theksohet se vetëm problemi në fjalë do të përcaktojë se si do të trajtohet.

Pse u sugjerojmë shitësve që të shkojnë profesionalisht për një Apel të Pezullimit?

Epo, kjo mund të tingëllojë pak e çuditshme, por emocionet mund të jenë një arsye e madhe pse rikthimi juaj në punë mund të zgjasë më shumë. Ne takojmë klientë çdo ditë të cilët kanë punuar me sinqeritet në platformë. Megjithatë, llogaria e tyre u pezullua sepse ata nuk ishin të vetëdijshëm ose thjesht jo mjaftueshëm proaktivë në këtë departament. 

Në fakt, ne mund t'ju tregojmë për klientët që thjesht shmangën njoftimin e Amazon sepse ata do të ndalonin shitjen e një prej produkteve të tyre për shkak të vlerësimeve të përdoruesve. Edhe pse përpara se të bënin ndonjë gjë, Amazon pezulloi llogarinë e tyre. 

Ka kaq shumë njerëz në platformë që i kanë dhënë kaq shumë kohë për të ndërtuar biznesin e tyre. Marrja e të gjithave në një çast mund të jetë shumë për shumë. Dhe, është e rëndësishme të mbani veten të përbërë. Dhe, përveç që jemi ekipi juaj i parë i përgjigjes pas pezullimit, ne sigurohemi që ju të mos pezulloheni në radhë të parë. Ne @ APlus Ecommerce Global besojmë se jemi partnerë me klientët tanë në kohë nevoje. Biznesi i tyre i lulëzuar është suksesi ynë.

Këshillat tona përfundimtare për të shmangur shkrimin e një pezullimi Amazon

Po, ne jemi një shërbim dhe na pëlqen të marrim biznes. Por, kjo nuk do të thotë që ne nuk duhet të përpiqemi t'i ndihmojmë kolegët tanë Shitës Amazon. Ne mund të kemi tregti të ndryshme por ne e kuptojmë problemin tuaj. Dhe ndërsa ka shumë shërbime atje të gjithë mendojnë të japin një goditje të drejtë duke u përpjekur të bëjnë një apel për veten e tyre. Ka shumë gjëra që mund të thuhen, por është gjithmonë më mirë të shmangni çdo pezullim. Për ta bërë këtë, ka disa gjëra që duhet t'i mbani në mend.

 • Shmangni shitjen e çdo lloj sendi të kufizuar.

  Ka kaq shumë shitës që mund ta bëjnë këtë, por kjo nuk do të thotë që ju duhet. Amazon posaçërisht udhëzon shitësit e saj kundër kësaj. Prandaj, është e rëndësishme që të dëgjoni me kujdes nëse dëshironi të shmangni një apel të pezullimit të Amazon.

 • Mundohuni të shmangni shitjen

  produkte që mund të duken të dyshimta për ju. Nëse produkti që jeni duke shitur duket si një imitim i ndonjë pajisjeje ose funksionalitetit të tij, thjesht përpiquni të dini rrënjët e këtij produkti. Ka shumë njerëz që marrin llogari pezull për shkak të politikave të shkeljes së IP. Kjo është një nga arsyet kryesore pse kaq shumë shitës marrin pezull llogarinë e tyre.

 • Të jetë në kontakt me një avokat.

  Sigurisht që drejtimi i një biznesi do të thotë që ju mund të jeni duke shitur më shumë se një produkt. Kjo thjesht do të thotë që nëse ndieni diçka të çuditshme në lidhje me produktin që shesni dhe dëshironi ta bëni këtë, atëherë marrja e konsultës është gjëja më e mirë që mund të bëni.

 • Shmangni mashtrimin e komenteve tuaja.

  Shqyrtimet në Amazon janë treguesi kryesor i cilësisë së produktit tuaj. Amazon nuk dëshiron që ju të përpiqeni t'i ndryshoni ato me asnjë mënyrë. Shtë e rëndësishme që t'i merrni ato rishikime në mënyrë konstruktive dhe të filloni të përmirësoni shërbimin tuaj duke iu përmbajtur thjesht atyre. Vlerësimet e klientëve janë vendi i parë ku mund të kërkohet kritikë dhe lavdërim i sinqertë. Dhe nëse nuk arrini ta bëni këtë, atëherë mund të jeni duke mirëpritur një apel të pezullimit të Amazon.

 • Jini besnikë me përshkrimet tuaja.

  Shumë shitës përshkruajnë ndryshe produktin e tyre ndërsa produkti aktual nuk është në atë përshkrim. Nëse Amazon merr shumë ankesa në lidhje me atëhere ju mund të jeni duke mirëpritur një Apeli i pezullimit të Amazon.

Marrja e një apeli për pezullimin e Amazon mund të jetë kalvari më i keq që mund të kalojë. Megjithëse, nëse nuk jeni në gjendje të trajtoni situatën, atëherë me siguri mund të kërkoni që të ju mbështesim. Për sa i përket moshës, ne jemi ende të porsalindur, por për sa i përket përvojës, kemi disa nga ekspertët më me përvojë të apelit të pezullimit Amazon. Punonjësit tanë kanë një përvojë të thellë në kamare dhe kanë vite përvojë në këtë fushë. Përveç kësaj Aplus Ecommerce Global ofron të tjera Shërbimet të tilla si parandalimi i pezullimit, kontrolli shëndetësor i llogarisë, rritja e shitjeve, etj. Prandaj, nëse po kërkoni një shërbim profesional për t'ju mbështetur, ne mund t'ju ndihmojmë. Shpresojmë se kjo mund t'ju ketë ndihmuar. Gjithashtu, faleminderit që e lexuat deri në fund.

Get në kontakt

Vendndodhja jonë

642 N Highland Ave, Los Angeles,
SHBA

Na Thirrni On

na dërgoni me email

Na dërgoni një mesazh

Do të donim shumë të dëgjonim nga ju!
Bisedoni me ekspertin tonë
1
Le te flasim....
Ç'kemi si mund të të ndihmoj?