Апелација за суспензија на Амазон

жалба за суспензија на Амазон

Дали и што не треба по суспензија на сметката на продавачот на Амазон

Амазон за продавачи на Интернет е света Мека. Истото се однесува и на клиентите. Има толку многу различни категории и производи што може да се купат. Иако, со зголемениот број продавачи на платформата кои обезбедуваат одлични производи, бројот на жалби за суспензија на Амазон исто така се зголеми.

Ова се случи затоа што квалитетот на производите на платформата се намали, а бројот на несреќни клиенти се зголеми. За да се осигура дека клиентите на Амазон ги добиваат најдобрите работи на Интернет, Амазон се обидува да има квалитетни продавачи. Амазон го прави ова со наметнување на политики над продавачите на платформата. И, ако не се игра правилно од нивна страна, тогаш тие ја суспендираат својата сметка. Тоа е честа појава и ние сме компанија што им помагаме на луѓето кои имаат таква потреба.

Иако, ако сте нови со оваа тема, тогаш би ве советувал да прочитате подолу, повеќе за жалбата за суспензија на Амазон и за тоа како им помагаме на луѓето со сметки на суспендирани продавачи.

Што значи суспензија на сметка на Амазон?

Со растечкиот број, има се повеќе и повеќе инциденти со суспензија на продавачите на Амазон. Идеално, може да има три услови низ кои можеби ќе мора да помине продавач на Амазон. Овие се:

 • Суспензија: Ако вашата сметка е суспендирана, тоа значи дека можете да направите жалба за суспензија на Амазон. Ова сигурно значи дека треба да смислите план за акција.
 • Одбиено: Ова значи дека продавачот поднел жалба за суспензија на Амазон, но органот го одбил. Во овој случај, треба да се изготви ревидиран план за акција.
 • Забранети: Ова е точка без враќање. Ниту една жалба за суспензија не може да ве спаси ако вашата сметка е забранета.

Амазонска суспензија може да се сумира во почетните две. Ако вашата сметка е суспендирана или вашата жалба е одбиена. Тоа едноставно значи дека Амазон сака да направите некои промени и да ги подобрите вашите услуги.

Но, ако сте забранети од платформата која е всушност темната зона, тогаш нема враќање. Можеби некој ќе помисли да отвори нова сметка, но тоа е всушност спротивно на политиките на Амазон. Ова значи дека не постои вистински начин да ја вратите вашата сметка. Иако, ова се случува само за најзлобните активности. Значи, ако сте несвесно во оваа јамка, тогаш шансите се дека можеби нема да го достигнете тоа ниво. И, тоа всушност може да се поправи со помош на ефективна жалба за суспензија на Амазон.

Најчеста причина за суспензија на Амазон

Ако почнеме да ги читаме условите и условите на Амазон, тогаш ќе биде потребно некое време и цела конфузија. Амазон како најголема платформа за е-трговија бара да следи толку многу правила и прописи. Ова е причината што бројот на жалби за суспензија на Амазон со текот на времето се зголеми. Всушност, ние лично забележавме пораст на бројот на луѓе кои ни приоѓаат за жалба за суспензија на Амазон. Ако одиме според прирачникот за Амазон, тогаш може да има многу причини. Но, сето тоа може да се консолидира на три:

 • Најчеста причина е кршење на политиките што Амазон ве замолува да ги следите. Ако не сте биле проактивни, тогаш големи се шансите да прекршите политика.
 • Вашата деловна активност нурка длабоко. Амазон не сака да ги забавува продавачите кои имаат слаба продажба. Поголемиот дел од времето, постојат солидни причини зошто тоа се случува? И, ако сте свесни за тоа, тогаш проверете дали сте го поправиле.
 • Продажба на производ што не е дозволен на платформата. Ова исто така може да се случи со производи што ги прекршуваат политиките за IP.

Исто така прочитајте: Причини за суспензија на сметка на продавачот на Амазон

Како да најдеме предмет на суспензија на Амазон?

Без да работиме со главата тука и таму, најдобриот начин да го сториме тоа е со проверка на известувањето испратено од Амазон. Ако вашата сметка е суспендирана за прв пат, тогаш, најверојатно, можеби нема да обрнете внимание на неа. Но, Амазон се грижи да ја посочи вашата грешка и токму тука се обидуваме да помогнеме.

Преку известување испратено од Амазон, ние ја започнуваме нашата работа за создавање на вашата сметка на продавачот прилагодена жалба за суспензија на Амазон.

Како да спречите суспензија на сметката на продавачот на Амазон?

Да се ​​напише жалба за суспензија на Амазон е непотребна гужва кога едноставно може да се држи настрана од суспензијата. Ние сме услуга за жалба за суспензии на Амазон, но исто така им обезбедуваме на нашите клиенти придобивки од спречување на суспензијата. 

Може да изгледа нормално да ја прекинете вашата сметка и да ја вратите назад. Но, што се случува кога ќе го изгубите бизнисот за овие неколку дена. Всушност, ова исто така може да го саботира вашиот кредибилитет и рангирањето на производот во системот. Покрај тоа, вашата продавница засега е затворена, што значи дека не заработувате пари.

Ние посветуваме големо внимание на вашите активности на платформата и ве водиме низ. Се обидуваме да не ве фати никаква злонамерна активност, било да е тоа свесно или несвесно. Верувајте ми, многу клиенти сметаат дека можат да се плеткаат и да вработат некој како нас. Но, секогаш не работи како што сакаме, особено ако клиентот ги повторува истите грешки одново и одново. Ние се осигураме дека не сте во грешка и водиме сметка за да се одржи здравјето на сметката на продавачот и клиентите да избегнат каква било жалба за суспензија на Амазон.

Како создаваме прилагоден план за акција за суспензијата на Амазон?

Постојат неколку работи што треба да се направат од прва рака. На пример, проверка на известувањето испратено од Амазон по суспендирање. Проверете ги мерилата на продавачот за да видите како функционира вашата сметка во ова време.

Со цел да ги направиме нашите шанси добри и да создадеме соодветна Акционен план (ПОА), се трудиме да бидеме што е можно потемелно. И, ние исто така се обидуваме да се извиниме, тоа е клучен збор што може да биде навистина моќен.

Па, ова го направивме прилично пристојно неколку пати. Ние, кога разбравме сè што ни е дадено, се обидуваме да направиме план што ги користи овие клучни елементи како состојки:

 • Ние во ваше име преземаме одговорност за секоја загуба што се случила. Било да е од платформата или од клиентите или и од двете.
 • Обидете се да направите слика каде што ќе ги натераме да се чувствуваат дека е благодарно да имаат платформа како Амазон. И, тоа е навистина можност што не би сакале да ја мешаме.
 • Не критикувајте други производи на продавачи или нивните услуги. Амазон навистина му одзема време, но го суспендира секој што прекршува.
 • И како што рековме „апологетски“ е клучен збор.

Други важни совети

Овие може да изгледаат како ласкање, но верувајте ми дека сето тоа е вистина во пристојна смисла. Амазон всушност им обезбеди платформа на многумина за чесна трговија. Дава многу можности на оние кои сакаат да го искористат најдоброто од својот бизнис. Способноста да продавате директно на вашите колеги клиенти од каде било е нешто што секој посакувал. И сега кога е реалност, наместо да бидат благодарни, многу продавачи едноставно се обидуваат да ја искористат за краткорочни цели.

Па, штом ги собереме сите податоци за да изградиме пристојна жалба за суспензија на Амазон, не брзаме. Од суштинско значење е што и да се испрати до Амазон да биде со најголем квалитет. Ова може да изгледа малку сомнително, но реалноста е дека ако го пропуштите вашиот прв обид, тогаш враќањето во функција навистина може да ви одземе многу време.

Други основни состојки што ги користиме за да изградиме соодветно жалба за суспензија на Амазон:
 • Ние се обидуваме само да разговараме за политиките и што е наше право. Нема причина да зборувате за метрика на перформанси кога сте суспендирани. Дури и ако давате блескави броеви, тоа не значи ништо особено ако загриженоста е поинаква.
 • Ние осигуруваме дека писмото испратено од нас не е долга по природа. За долгата содржина е потребно време да се вари, па затоа кратката и остра форма е идеален начин да се напише жалба за суспензија на Амазон.
 • Наместо да користиме долги пасуси со објаснување, ние се обидуваме да ја структурираме нашата жалба за суспензија на Амазон користејќи куршуми и броеви. Ова може да изгледа како мала работа, но тоа го прави вашиот писмо од Амазон начин што може да се скенира до назначениот специјалист за Амазон
 • Ние се обидуваме да избегнеме какви било дополнителни информации и да се фокусираме само на прашањето предадено на клиентот. Ова не предизвикува непотребно внимание на друго место.
 • Нашиот почеток на работата е проблемот што го имаме. Наместо да играме какви било игри со обвинување за некого, ние се осигураме дека Амазон знае дека го разбираме нашиот прекршок и ќе го решиме побрзо, и никогаш повеќе да не го повториме тоа.

Друг одличен совет, кој често го користиме е да напишеме воведен пасус што ќе објасни сè во суштина. Ова може да изгледа малку неразмерно, но работи како магија. Овие се многу корисни совети додека поднесувате жалба за суспензија на Амазон. И, генерално, тоа е форматот што го играме во рамките на, но важно е да се напомене дека само проблемот што е предмет ќе утврди како ќе се реши.

Зошто им нудиме на продавачите да одат професионално за жалбата за суспензија?

Па, ова може да звучи малку бизарно, но емоциите можат да бидат една голема причина зошто вашето враќање може да трае подолго. Секојдневно се среќаваме со клиенти кои искрено работеа на платформата. Сепак, нивната сметка се суспендираше затоа што не биле свесни или едноставно не биле доволно проактивни во овој оддел. 

Всушност, можеме да ви кажеме за клиенти кои едноставно го избегнуваа известувањето на Амазон затоа што тие ќе престанат да продаваат еден од нивните производи поради прегледите на корисниците. Иако пред да направат нешто, Амазон ја суспендираше нивната сметка. 

Има толку многу луѓе на платформата што дадоа толку многу време за градење на нивниот бизнис. Да се ​​одземе сето тоа за еден момент, може да биде многу за многумина. И, важно е да бидете составени. И, покрај тоа што сте ваш прв тим за одговор по суспензија, ние осигуруваме дека не сте суспендирани на прво место. Ние @ APlus Глобалната електронска трговија веруваме дека сме партнери со нашите клиенти во време на потреба. Нивниот просперитетен бизнис е наш успех.

Нашите крајни совети за да избегнете пишување на суспензија на Амазон

Да, ние сме услуга и сакаме да работиме. Но, ова не значи дека не треба да се обидуваме да им помогнеме на нашите колеги продавачи на Амазон. Можеби имаме различни занаети, но ние го разбираме вашиот проблем. И, иако има многу услуги таму, секој мисли да даде фер удар во обидот да се жали за себе. Постојат многу работи што можат да се кажат, но секогаш е подобро да се избегне каква било суспензија. За да го направите тоа, постојат неколку работи што треба да ги имате предвид.

 • Избегнувајте продажба на каков било вид на ограничени предмети.

  Има толку многу продавачи кои можеби го прават тоа, но тоа не значи дека треба. Амазон конкретно ги поучува своите продавачи против ова. Затоа, важно е внимателно да слушате ако сакате да избегнете жалба за суспензија на Амазон.

 • Обидете се да избегнете продажба

  производи што можеби ви изгледаат сомнително. Ако производот што го продавате изгледа како имитација на некој уред или неговата функционалност, обидете се да ги знаете корените на тој производ. Постојат многу луѓе на кои им се суспендираат сметките заради политиките за кршење на IP. Ова е една од најголемите причини зошто на многу продавачи им е суспендирана сметката.

 • Бидете во контакт со адвокат.

  Се разбира водење бизнис значи дека можеби продавате повеќе од еден производ. Ова едноставно значи дека ако чувствувате нешто чудно во врска со производот што го продавате и сакате да го сторите тоа, тогаш консултацијата е најдоброто нешто што можете да го направите.

 • Избегне измама на вашите критики.

  Прегледите на Амазон се клучниот индикатор за квалитетот на вашиот производ. Амазон не сака да се обидете да ги промените на кој било начин. Важно е да ги земете овие прегледи конструктивно и да започнете да ја подобрувате вашата услуга со едноставно почитување на нив. Прегледите на клиентите се првото место каде што може да се побара искрена критика и пофалби. И, ако не успеете да го сторите тоа, тогаш може да ја поздравите жалбата за суспензија на Амазон.

 • Бидете верни со вашите описи.

  Многу продавачи го опишуваат својот производ поинаку, додека вистинскиот производ не е над тој опис. Ако Амазон добие премногу поплаки во врска со тоа, тогаш можеби ве посакуваме добредојде Апелација за суспензија на Амазон.

Да се ​​добие жалба за суспензија на Амазон може да биде најлошото искушение што може да се помине. Иако, ако не сте способни да се справите со ситуацијата, тогаш сигурно може да побарате од нас да ве поддржиме. Во однос на возраста, ние сме сè уште родени, но според искуството, имаме некои од најискусните експерти за жалба на суспензиите во Амазон. Нашите вработени имаат длабоко искуство во лажат и имаат долгогодишно искуство во оваа област. За разлика од тоа Аплус глобална трговија нуди други услуги како што се превенција од суспензија, преглед на здравјето на сметката, зголемување на продажбата, итн. Затоа, ако барате професионална услуга за да ве поддржи, тогаш може да ви помогнеме. Се надеваме дека ова можеби ви помогна. Исто така, благодарам што го прочитавте до крај.

Да стапат во контакт

Нашата Локација

642 N Хајленд Аве, Лос Анџелес,
Соединети Држави

Јавете ни се

ни е-мејл

Испратете ни порака

Ние би сакале да слушнеме од вас!
Разговор со нашиот експерт
1
Ајде да разговараме ....
Здраво, Како можам да ти помогнам?