Амазонска жалба служба

Апелациона услуга за суспензија на сметка на продавачот на Амазон

Најдобрите даватели на услуги за жалба на сметката на Амазон

Има радикално поместување во пределот на е-трговија. Иако, оние што започнаа најрано, с still уште имаат корист од зрелата трговија. Амазон е една од оние платформи што беа пионери за купување преку Интернет. Услуга започната од Џеф Безос првично започна со продажба на книги. И, тогаш и други продавачи беа добредојдени. Стана отворен пазар за луѓе кои продаваа различни производи во различни категории.

Ако ја анализирате Амазон, тогаш ќе почувствувате дека повеќе личи на пребарувач за производи. Има скоро секаков вид гаџет или производ што некој би можел да го замисли. Амазон служи како едно место за што било. Иако, ова беше постигнато од огромното мнозинство на продавачи поврзани со платформата. Многу малку луѓе од страната на клиентите знаат за ова. Но, ако сте продавач, тогаш знаете колкава е конкуренцијата во моментов.

И, добро со сè што се случува одлично, некои луѓе сакаат порано да ги искористат придобивките. Некои клиенти се обидоа да ја искористат платформата и продавачите кои сакаа да постигнат поголема продажба за помалку време. Ова ја натера Амазон да наметне правила и прописи врз нивните клиенти, како и продавачите. Но, тоа е страната на продавачот што почесто се суспендира затоа што тие се сторители на квалитет. И, ако не успеат да го сторат тоа или пробаат непотребни средства, тогаш платформата може да ја суспендира нивната сметка. Во оваа состојба, може да се жали сам, но идеално е да се побара услуга за жалба Амазон. Зошто? Бидејќи шансите за повторно активирање на вашата сметка за помалку време е многу поголема во прва инстанца.

Сега за да дознаете повеќе за услугата жалба на Амазон и суспензијата на сметката на продавачот прочитајте подолу.

Исто така прочитајте: Дали апелационите услуги на Амазон се ефикасни во 2021 година?

Може ли повторно да ја активирам мојата сметка на продавачот без услуга за жалба на Амазон?

Ова е едно од најчестите прашања што се поставува во заедницата на продавачи во Амазон. Луѓето кои даваат услуги преку Амазон сервис се луѓе како вас и јас. Не станува збор за тоа дали можете да го направите тоа, туку за ефективноста на тоа. Ние сме услуга на Амазон и знаеме дека тоа не е никаква наука за ракети. Сепак, да бидете ефикасни и прецизни е нешто за што треба да се грижите. Прво, Амазон обезбеди упатства како да се жали. И, ако сте доволно сигурни, продолжете напред.

Но, ние би препорачале прво да го разберете проблемот предмет. Пишување на Амазонско писмо за жалба не е незгодно, но треба да го разберете проблемот и да пронајдете неопходно решение за да се решите. Идеално, кога Амазон ќе ја суспендира сметката на продавачот, тие ќе му испратат известување на продавачот. Во ова известување тие ја споменуваат причината поради која сметката е суспендирана. Ако го разбирате, обидете се да поставите писмо што ќе му каже на Амазон како можете да го решите овој проблем. И, мора да бидете прецизни и да го разберете проблемот. И за крај, но не и најмалку важно, не паничете.

И, ако едноставно сакате да го нарачате ова, тогаш можете да ангажирате услуга за жалба Амазон. Можам да ве уверам дека вреди да вложите, особено кога секојдневно губите деловни активности за време на суспензијата.

Причини за суспензија на сметката на продавачот на Амазон

Причини зад суспензијата на продавачот на Амазон

Со бројот на зголемени производи на платформата, се зголемува и бројот на причини зошто некој може да се суспендира. Зошто? Бидејќи има повеќе од еден начин продавачите можат да бидат во кршење. И, со толку голема заедница, категорично е дека треба да има список, а не само неколку точки. Затоа подолу споменавме неколку навистина вообичаени причини кои стојат зад суспензијата на продавачот на Амазон:

 • Повеќе сметки: Ако имате повеќе сметки на продавачи на Амазон, тогаш има големи шанси да добиете суспензија. Амазон дозволува една сметка на продавач по поединец. Алгоритмот за АИ е способен да ги провери вашите акредитиви. И, ако се поклопува со друга сметка, може да добиете предупредување за суспензија и можеби ќе треба услуга за жалба на Амазон.
 • Несоодветно наведување: Според упатствата на Амазон, постојат одредени производи што не може да се продаваат на платформата. Ова може да биде специфично за земјата или едноставно забрането од Амазон, низ целата платформа. На пример, во Индија продажбата на играчки за возрасни е забранета и затоа никој не смее да ги продава. И, ако ве фатат како ги продавате на Амазон, тогаш вашата сметка ќе добие жалба за суспензија.
 • Рекламирање на вашата веб-страница: Амазон ќе овозможи продажба на различни производи од различни брендови кои имаат своја веб-страница. Но, тоа не им дозволува да ја рекламираат својата платформа за е-трговија. Ако го правите тоа, тогаш можеби ќе ви треба услуга за жалба Амазон.
 • Наведување на неавтентична ставка: Ако клиентите го наведат вашиот производ како невтентичен, тогаш вашата сметка може да биде суспендирана. Има толку многу списоци на Амазон кои тврдат дека се автентични, но не се. Ако тоа е случај со вашиот производ, тогаш ќе ве советувам да престанете да го продавате.
 • Набројување фалсификувана ставка: Овој е бесмислен, продажбата на што било фалсификувано е едноставно нелегално. Амазон смета дека е веродостоен за сите производи што се наведени на платформата. Ако сте некој што продава нешто што мислите дека е можеби фалсификувано, тогаш добиете потребни податоци за производот. И, ако е можно, само престанете да продавате додека не добиете јасност.
 • Safetyалби за безбедност: Амазон е многу на момент кога станува збор за прописите за безбедност. Ако вашиот производ го прекршил тоа случајно, проверете дали сте го поправиле или едноставно престанете да го продавате. 
 • Слики што се ограничени: Постојат многу видови кога станува збор за слики што се ограничени. Ако сте објавиле слика што не изгледа соодветна за платформата, тогаш соблечете ја. Исто така, не смее да се користи ликот на некој друг производ. Ова е една од најчестите причини зад суспензијата на продавачот. Многу пребарувања што ги добиваме се однесуваат на оваа појава. Продавачите често користат слики за кои немаат дозвола. Ако го правите ова, запрете, ова значи дека ги прекршувате правилата за IP и ќе ви треба услуга за жалба на Амазон.
 • Продаден предмет: Амазон дозволува продажба на користени предмети, но во категоријата обновени. Ако продавате користена ставка како нова, тогаш лошиот преглед на клиентите може да ве одведе пред суспензија. Избегнете го ова и проверете дали сè што продавате е свежо како ветре.
 • Истечени артикли: Амазон е дом и на расипливи предмети. Амазон обично е познат по гаџети, но исто така продава и мноштво други производи. Ако продавате производ на кој му истекол рокот, тогаш тоа може да биде големо црвено знаме. Мора да водите проверка на производите што ги доставувате. Бидете сигурни дека го третирате Амазон како секоја легитимна деловна активност. Може да се добие враќање во функција, но таквите активности ја отежнуваат задачата и за услугата за жалба на Амазон.
 • Предметот не се продава како што е опишано: Описот на производот е многу поголем проблем. Разбирливо, треба да се бори со тешка конкуренција. Сепак, нема причина да се најдат кратенки кога платформата многу го презира. Голем број продавачи ги опишуваат можностите на производот многу повеќе претерани отколку што треба да бидат. Ако добивате негативни повратни информации за тоа, тогаш тоа е целосно ваша вина. Опис има за цел да го прикаже вашиот производ на најправилен и највистинит начин. И верувајте ми, тоа е начин да имате непречено деловно искуство на платформата. Затоа, ако не сакате да ангажирате жалителна услуга Амазон специјално за враќање во функција, избегнувајте ја по секоја цена.
 • Стапка на дефект од висок ред: ОДР или стапка на дефект на нарачката е процентот на неисправни нарачки што ги испраќате вие. Тоа е сериозен прекршок во очите на платформата. Идеално, Амазон дозволува само ОДР не повисок од 1%. Затоа, ако добиете жалба во врска со неисправен производ, проверете дали сте го решиле пред време.
 • Високо негативно искуство на клиентите (NCX): Прегледите на клиентите се огледало на видот на услугата што им ја давате на вашите клиенти. Ако постојано добивате лоши критики, шансите се дека производот е виновен. Ако ова ви се случува, тогаш веднаш преземете мерки. Идеално, како услуга за жалба на Амазон, ги замолуваме нашите клиенти да го сторат истото. Полесно е да го промените она што го продавате отколку да ја изгубите сметката на продавачот.

Значи, ова беа некои од најчестите причини за суспензија на продавачот. Ако се сомневате дека вашата сметка може да прекрши некого меѓу неа, тогаш проверете ја што е можно побрзо. Покрај ова, често има моменти кога сметката е суспендирана од повеќе причини. Може да биде тешко да се решат неговите проблеми, но направете ја вашата ревизија што е можно поисправна. И постапувајте по СЕКОГАШ, оставајќи го да се поправа за во иднина може да предизвика штрајк. Тоа се случило со некои наши клиенти во минатото, а може да се случи и со вас.

Суспендирана Сметка? Јавете ни се сега!

Како може нашата услуга за жалби да ви помогне?

Апелационо писмо на Амазон

Кога зборуваме за услугата за жалба на Амазон, писмото за жалба игра главна улога во тоа. Апелационото писмо на Амазон е единствената комуникација помеѓу вас и Амазон што може да ја врати вашата сметка. Ако не е спуштен во вистинската насока, тогаш може да потрае некое време. Во суштина, ова е причината зошто толку многу луѓе ангажирајте услуга за жалби на АмазонНа Како што беше кажано претходно, полесно е да ја вратите вашата сметка во првиот обид. Во спротивно, може да потрае многу време и може да заврши губејќи многу работи.

Сега, ако понатаму разговараме за ова прашање, тогаш Амазонското писмо за жалба е главното јадење, но основната состојка е Планот за акција. План за акција е вистинските чекори што ќе ги преземеме за да го решиме проблемот известен од Амазон. За да го сториме тоа, постојат неколку работи на кои обрнуваме внимание:

 • Внимателно прочитајте го известувањето испратено од Амазон.
 • Добијте јасна идеја за предметното прашање и како вашата сметка е во кршење.
 • Сега креирајте ги потребните чекори, како ќе ги поправите.

Тоа е многу подетално од ова, но тие чекори се основните состојки. Исто така, секое враќање во функција е уникатно, затоа станува важно да обрнеме внимание на секое и на секое враќање поинаку. Иако, нашето искуство со овие секогаш ни олеснува да се справиме со какво било барање.

Истражете ги нашите услуги за жалба за суспензија на Амазон

Откако ќе завршиме со креирање на план за акција за одредено барање, преминуваме кон пишување писмо за жалба на Амазон. Тоа е како и секое друго писмо, сепак малку поинакво. Намерата е да се зборува што е можно повеќе во што е можно помалку. И згора на тоа, бидете малку структурирани. Затоа, подолу се дадени некои од практиките што ги следиме:

 • Кратко и прецизно: Како што споменавме погоре, „Зборувај повеќе со помалку зборови“. Има толку многу жалби што Амазон ги добива на дневна основа. Затоа, станува важно да спомнеме сè на најлесен можен начин. И обидете се да го направите доволно краток за претставникот лесно да чита.
 • План на акција: Бидејќи веќе излеговме со план за акција, сега е време да го објасниме правилно. Ние се обидуваме да користиме куршуми за да ја зголемиме ефективноста кога станува збор за скенирање на писмото. И згора на тоа, секоја точка е јасен показател за тоа какви чекори ќе преземеме.
 • Структура: Секоја напишана содржина е дел од приказната што има наратив. Ова го кажуваме затоа што нарацијата е важна. Осигураме да споменеме сè по ред и да го земеме секое & секое издание едно по едно, објаснувајќи како ќе се реши.
 • Интонација: Важно е да се зачува тонот на писмото. Треба да се разбере дека можноста за продажба на Амазон е можност. Задржувајќи ја оваа мисла, целото писмо е конструирано. Важно е да се разбере дека овие правила и прописи се за самите продавачи на долг рок. Ако сте искрена напорна индивидуа која се обидува да го направи својот живот на вистински начин, тогаш ќе разберете зошто се случува ова.

Како услуга за жалба на Амазон, ние ја сфаќаме конструкцијата на жалбата многу сериозно. Ова е една од нашите основни одговорности и ние го сфаќаме тоа многу лично.

Идеално време за враќање на сметката на продавачот

Нема одредена специфичност со времето. Како што споменавме претходно, секое враќање во функција е единствено во својата смисла. Видовме времиња кога нашите писма за жалба ги вратија сметките во рок од 24 часа. Иако, ако некој клиент пристигнува кај нас при обидено писмо за враќање, враќањето може да потрае некое време. Со апелите на Амазон, привлечноста за прв пат е, затоа, проверете дали писмото за жалба на Амазон е доволно добро за прв пат.

Како да избегнете суспензија на сметката во иднина?

Постојат два начина како некој може да го направи ова. Првиот е да се биде проактивен во однос на секој и сè. Вториот е да ангажирате услуга за жалба на Амазон. Постојат многу услуги, вклучително и нас, кои обезбедуваат превенција од суспензија. Нема сомнение дека може да биде проблематично да се справува со повеќе должности одеднаш. Ова е причината зошто толку многу продавачи го извршуваат аутсорсингот за одржување на здравствената сметка на нивниот продавач во услугите за жалба на Амазон.

Ако сте некој што бара услуга за жалба на Амазон, тогаш можеби можеме да ви помогнеме. Ние нудиме услуги како превенција на суспензија на продавачот, редовни здравствени прегледи на сметки и зголемување на продажбата. Затоа, доколку сте заинтересирани, побарајте бесплатна консултација кликнете тука.

Да стапат во контакт

Нашата Локација

642 N Хајленд Аве, Лос Анџелес,
Соединети Држави

Јавете ни се

ни е-мејл

Испратете ни порака

Ние би сакале да слушнеме од вас!
Разговор со нашиот експерт
1
Ајде да разговараме ....
Здраво, Како можам да ти помогнам?